Met trots en liefde van generatie op generatie!

1912
1959
1963
2006
2015

1912

Rond 1912 begon Harmen Nagelhout de klompenmakerij op de Zuiderzeestraatweg 687 in Hattemerbroek. De machines stonden in de schuur en de bomen lagen op een stuk grond aan het Doornwegje (dat we ‘het stukkie’ noemden). De dochters (Narda, Gerrie, Mina en Derkje) hielpen al van jongs af aan mee met het beschilderen van de klompen en de zonen (Andries en Dries) met al het andere werk. Naast de eigen kinderen hielpen ook veel mensen uit de buurt mee.

1959

Rond 1959 is Dries begonnen met de winkel (op de plek waar nu de snackbar is) waar werkelijk van alles te koop was. Natuurlijk de klompen, maar ook laarzen, huishoudelijke artikelen, speelgoed, elektrische apparaten, gereedschap, tuinzaden, vuurwerk (Dries rookte zelf altijd sigaren en deelde rond deze tijd altijd extra uit voor het aansteken van het vuurwerk) en van alles wat bijna nergens te vinden was. Met oud en nieuw nam de zuiderzeestraatweg ook een belangrijke plaats in. Vroeger werd alles voor ons huis gesleept o.a. boerenkarren, hekken en alles wat in de buurt los stond nam men mee. Op nieuwjaarsdag werd dan alles door de eigenaren weer opgehaald. Ook stak men alle jaren wel weer wat in de brand op straat.

1959

1963

Rond 1963 – toen hij trouwde met Corry Bood – werd er een gedeelte bij het huis aangebouwd, zo schoof de winkel een stukje op en werd er een snackbar gerealiseerd. Deze snackbar is van oorsprong begonnen in de schuur achter het huis. Op de zaterdagavonden kwam er vaak een grote groep jongelui in de schuur om spelletjes te doen en tv te kijken (hier stond een van de eerste televisies van Hattemerbroek!). Tijdens deze avonden werd er voor het eerst patat gebakken en hieruit ontstond het idee om een snackbar te beginnen. Deze kwam op de huidige plaats. Het begon eerst met een paar planken met daarop een gasstel en een petroleumstel. Op donderdagavond werd door de meisjes uit de buurt aardappelen geschild, op vrijdag gesneden en voorgebakken. Op zaterdag werd dan de patat verkocht. Inmiddels heeft de snackbar (nu ook open op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag) een zeer uitgebreid assortiment met natuurlijk de beroemde boerengehaktballen als topper. Tot op heden is de snackbar en de winkel op dezelfde plek gebleven.

1963

2006

Op 15 december 2006 is Dries overleden. Hij heeft zowel in de winkel als in de snackbar met ontzettend veel liefde en plezier gewerkt en deze samen met Corry groot gemaakt. Hij was overal beroemd en had alles voor zijn klanten over. Corry en Zwiertje zetten inmiddels de zaak met liefde voort!

2006

2015

Sinds 2015 zet Zwiertje samen met haar kinderen Claire en Sebas de winkel voort. De zaak krijgt een nieuw logo en er wordt vanaf nu ook gericht op homedecoraties. Regelmatig bezoeken ze beurzen en er worden inkopen gedaan om de nieuwste trends naar de winkel te halen! Ook de snackbar blijft een belangrijk onderdeel van de zaak. Zwiertje ondersteunt via de winkel vele lokale initiatieven zoals Kerstkuiers en Oranjeverenigingen.

2015